Δείτε πώς να απαλλαγείτε επιτέλους από το "πόδι της χήνας"

Δημοσιεύτηκε στο Φροντίδα δέρματος Από Stylist

Το πόδι της χήνας προκαλεί θετικά συναισθήματα μόνο σε σχέση με τη σλαβική λαογραφία. Με άλλα λόγια – δεν υπάρχει θέση για αυτό στον πραγματικό κόσμο και δεν θέλουμε να το δούμε με τη μορφή ρυτίδων. Τί είναι το πόδι της χήνας; Τι το προκαλεί και πώς να το αποτρέψουμε και να το θεραπεύσουμε; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε!

Τί είναι το «πόδι της χήνας»;

Αυτό δεν είναι τίποτα περισσότερο από ρυτίδες γύρω από το μάτι. Μερικές λέγονται συχνά ως «γραμμές γέλιου». Γιατί δημιουργούνται σε τόσο ορατό μέρος στα πρόσωπά μας; Αυτό σχετίζεται με την ποσότητα του σμήγματος και του σκουαλανίου στο δέρμα. Στην περιοχή των ματιών, η επιδερμίδα είναι εξαιρετικά λεπτή και επομένως γερνά πιο γρήγορα. Ούτε το στρώμα σμήγματος ούτε υδρολιπιδίων μπορεί να το προστατεύσει. Επιπλέον, το δέρμα γύρω από τα μάτια κινείται συνεχώς. Στην πραγματικότητα, είναι το μάτι και η περιοχή γύρω από αυτό που αποκαλύπτουν τα περισσότερα συναισθήματα – οι εκφράσεις του προσώπου μας είναι οι πιο έντονες σε αυτόν το μέρος. Η κίνηση των μυών μας οδηγεί σε ρυτίδες. Είναι ορατές όταν το απαλό και ευάλωτο δέρμα χάνει την ελαστικότητά του.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το δέρμα μας αλλάζει με την πάροδο του χρόνου. Η ποσότητα κολλαγόνου μειώνεται με την ηλικία. Επίσης, η ικανότητά του να συνθέτει μειώνεται επίσης, που έχει ως αποτέλεσμα ρυτίδες γύρω από τα μάτια – το πόδι της χήνας. Αυτό συμβαίνει επειδή το κολλαγόνο διατηρεί την ομαλότητα του δέρματος. Για να το πούμε απλά: το δέρμα χάνει το σημαντικότερο δομικό του υλικό (κολλαγόνο) και δημιουργούνται ορισμένες ρυτίδες στην επιφάνειά του.

Εκτός από τις διαδικασίες γήρανσης και τις εκφράσεις του προσώπου, οι ρυτίδες και η μείωση του κολλαγόνου συμβαίνουν λόγω της αυξημένης ακτινοβολίας, της κακής διατροφής, της έλλειψης ύπνου, της έλλειψης ενυδάτωσης και της ξηρότητας του δέρματος. Ένας συχνός λόγος για την πτώση του κολλαγόνου είναι μια διατροφή χαμηλή σε αμινοξέα και πρωτεΐνες που είναι απαραίτητες για την παραγωγή κολλαγόνου.

Επίσης, το δέρμα γίνεται ξηρό και χαλαρό όταν η διατροφή μας είναι χαμηλή σε λιπαρά (απαραίτητα λιπαρά οξέα) και σε πρωτεΐνες. Γίνεται πλαδαρό, ξηρό και χάνει την ελαστικότητά του.

Πώς να απαλλαγείτε από το πόδι της χήνας;

Πρώτα απ’ όλα, ξεκινήστε με τη «σίτιση» του δέρματός σας: πίνετε πολύ μεταλλικό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας (ιδανικά – 2,5 – 3 λίτρα), παίρνετε βιταμίνες – Α, Ε, Κ και βήτα καροτίνη. Για να μειώσετε την πρόωρη γήρανση του δέρματος, θα χρειαστείτε επίσης αμινοξέα και πρωτεΐνες, έτσι ώστε το δέρμα να συνθέτει και να παράγει κολλαγόνο.

Το δέρμα ξηραίνεται πολύ γρήγορα όταν εκτίθεται σε παγετό, άνεμο και υψηλές θερμοκρασίες. Ο ξηρός αέρας από τα θερμαντικά σώματα επιδεινώνει επίσης την κατάστασή του. Για να το προστατέψετε, επιλέξτε μια καλή κρέμα που προστατεύει και ενυδατώνει, αλλά δημιουργεί επίσης ένα μικροσκοπικό στρώμα στο δέρμα σας. Πριν από την ώρα του ύπνου, εφαρμόστε φυσικό λάδι στο δέρμα γύρω από τα μάτια (ισχυρές αντιγηραντικές ιδιότητες έχουν το βατόμουρο, το αργανέλαιο και το βούτυρο καριτέ).

Αν οι ρυτίδες σας δεν είναι πολύ ορατές, είναι καλή ιδέα να δοκιμάσετε μερικές θεραπείες σε ινστιτούτα αισθητικής που θα σας βοηθήσουν να καλύψετε τις μικροσκοπικές ρυτίδες. Για παράδειγμα, η μικροδερμοαπόξεση διεγείρει την ανανέωση των κυττάρων, η οποία ενισχύει τις ίνες κολλαγόνου και συμβάλλει στη σύνθεση του κολλαγόνου.

Σπιτικές θεραπείες για την αφαίρεση του ποδιού της χήνας:

1. Κομπρέσα γάλακτος αγελάδας (επιλέξτε το λιγότερο επεξεργασμένο, κατά προτίμηση βιολογικό) – περιέχει αμινοξέα και λιπίδια, για παράδειγμα: αργινίνη, γλυκίνη, προλίνη. Οι ουσίες αυτές συμμετέχουν στη διαδικασία σχηματισμού κολλαγόνου. Ειδικά η προλίνη παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της σταθερότητας του κολλαγόνου στο δέρμα. Επιλέξτε γαλακτοκομικά προϊόντα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, τα οποία περιέχουν βιταμίνες Α και Ε που αποκαθιστούν την επιδερμίδα και βοηθούν τις ουσίες να απορροφηθούν γρήγορα.

Βάλτε την πετσέτα ή την βούρτσα καθαρισμού στο γάλα, κατά προτίμηση ελαφρώς ζεστό, και εφαρμόστε στο πρόσωπό σας. Αφήστε την για 15 λεπτά και στη συνέχεια πλύνετε το πρόσωπό σας με νερό. Εάν το δέρμα σας είναι ξηρό, προσθέστε μια κουταλιά ελαιόλαδου ή αμυγδαλέλαιο στο γάλα.

2. Ένα κατάπλασμα από ασπράδι αυγού – μια θεραπεία με τη χρήση αμινοξέων. Το ασπράδι του αυγού, όπως και το αγελαδινό γάλα, περιέχει αργινίνη, γλυκίνη και προλίνη καθώς και μαγνήσιο, το οποίο είναι απαραίτητο για την αποτοξίνωση του δέρματος και τη χαλάρωση των μυών. Το μαγνήσιο απορροφάται γρήγορα στα κύτταρα. Χτυπήστε το ασπράδι, εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα αργότερα κάτω από τα μάτια (αν θέλετε, μπορείτε να καλύψετε ολόκληρο το πρόσωπο). Μετά από περίπου 15 λεπτά, μόλις στεγνώσει, καθαρίστε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό.

3. Το πράσινο τσάι είναι γεμάτο κατεχίνες που είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά που μπορούν να μειώσουν την πρόωρη γήρανση του δέρματος. Είναι μια έντονα ενυδατική μάσκα προσώπου που μειώνει επίσης την ερυθρότητα και καταπραΰνει το δέρμα.

Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, αντί για το «παραδοσιακό» πράσινο τσάι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε matcha, δηλαδή σκόνη πράσινου τσαγιού. Μπορείτε να το αναμίξετε με spirulina ή chlorella για να ενισχύσετε τις αντιγηραντικές ιδιότητες. Ζεστάνετέ το σε 80 βαθμούς (προσθέστε την κατάλληλη ποσότητα νερού για να δημιουργήσετε μια πάστα), και στη συνέχεια αφήστε το να κρυώσει. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε γάλα αμυγδάλου. Βουτήξτε βαμβάκι και βάλτε το στα βλέφαρά σας. Μετά από 15 λεπτά, αφαιρέστε το με τη χρήση μικκυλιακού νερού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *