Πώς λειτουργεί ή αλόη βέρα; Αισθητικά οφέλη της αλόης

Δημοσιεύτηκε στο Φροντίδα δέρματος Από Stylist

Το τζελ από αλόη βέρα είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές, φυσικό προϊόν περιποίησης μαλλιών και δέρματος, το οποίο έχει πολλά οφέλη ομορφιάς, συμπεριλαμβανομένου του καταπραϋντικού, αναζωογονητικού και ενυδατικού αποτελέσματος. Ποιες άλλες ιδιότητες έχει το τζελ από αλόη και πώς λειτουργεί στα μαλλιά και το δέρμα; Πού να αγοράσετε τζελ αλόης και μπορείτε να το πιείτε; Υπάρχουν αντενδείξεις για τη χρήση του;

Τζελ αλόης – οφέλη

Η αλόη βέρα θεωρούνταν πάντοτε ως θεραπευτικό φυτό. Η σάρκα του έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του καμένου δέρματος, τραυμάτων και ουλών. Οι άνθρωποι τείνουν να πιέζουν τα φύλλα της αλόης σε πρησμένη επιδερμίδα ελπίζοντας για κάποια ανακούφιση.

Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η αλόη οφείλει σε θρεπτικά συστατικά της στον πολτό της. Το τζελ αλόης χρησιμοποιείται εξωτερικά και έχει ενυδατική, επιδιορθωτική, αντι-φαγουτική, καταπραϋντική, αντιβακτηριακή και αντιμυκητιασική δράση ενώ όταν λαμβάνεται εσωτερικά η αλόη καθαρίζει, βοηθάει στην απώλεια βάρους και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Πώς λειτουργεί το τζελ αλόης;

Η μορφή της αλόης σε τζελ είναι εύκολη στη χρήση, ώστε να μπορείτε να την εφαρμόζετε απευθείας στο δέρμα και τα μαλλιά. Θυμηθείτε ότι ένα υψηλότερο ποσοστό εκχυλίσματος αλόης σημαίνει περισσότερα θρεπτικά συστατικά σε ένα τζελ.

τζελ αλόης & δέρμα προσώπου

Το τζελ αλόης είναι κατάλληλο για σχεδόν κάθε τύπο δέρματος. Λαμβάνοντας υπόψη την απαιτητική, ευαίσθητη ή με ακμή επιδερμίδα, πρόκειται να λειτουργήσει για αυτούς τους τύπους καλύτερα. Το κλείσιμο των πόρων είναι το επιπλέον πλεονέκτημα του. Επιπλέον, η Αλόη ενυδατώνει και αναζωογονεί έτσι ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες του εξαιρετικά ξηρού δέρματος (μειώνει την αίσθηση καψίματος και τον κνησμό). Λόγω των αντιβακτηριδιακών ιδιοτήτων του, το τζελ Αλόης ανακουφίζει από τη φλεγμονή και ανακουφίζει το δέρμα. Επιπλέον, βοηθά στη θεραπεία του εκζέματος και της ψωρίασης.

τζελ αλόης & δέρμα σώματος

Αισθανθείτε ελεύθεροι να εφαρμόσετε τζελ αλόης στο πρόσωπό σας και σε άλλα μέρη του σώματος. Επειδή έχει μαλακτική δύναμη, χειρίζεται σκληρές, ραγισμένες πτέρνες. Λειτουργεί επίσης όταν προσπαθείτε να καταπραΰνετε και να θεραπεύσετε πληγές και εγκαύματα, καθώς επίσης ανακουφίζει το δέρμα και μειώνει την κνησμό μετά από τσιμπήματα εντόμων.

Το τζελ αλόης είναι ένα αποτελεσματικό φάρμακο για τον ερεθισμό μετά το ξύρισμα και μετά τον ήλιο γιατί ενυδατώνει, αναζωογονεί και καταπραΰνει το δέρμα και δεν προκαλεί ταυτόχρονα την αίσθηση καψίματος. Η αλόη έχει επίσης ένα αποτέλεσμα ξασπρίσματος, επομένως τα προϊόντα που είναι πλούσια σε αλόη δουλεύουν για λεύκανση ουλών, ραγάδων και αποχρωματισμένου δέρματος.

τζελ αλόης & μαλλιά + τριχωτό της κεφαλής

Χάρη στην αναζωογονητική και ενυδατική δύναμη, η αλόη ρυθμίζει αποτελεσματικά τα μαλλιά σας και το τριχωτό της κεφαλής. Συνιστάται κυρίως για άτομα που ενοχλούνται από την τριχόπτωση και την πιτυρίδα. Το τζελ της αλόης αποκαθιστά το pH του τριχωτού της κεφαλής, ενισχύει και θρέφει τους βολβούς των μαλλιών και διεγείρει την ανάπτυξη. Ενυδατώνει και ικανοποιεί τις ανάγκες των πολύ ξηρών μαλλιών.

Πού να αγοράσετε τζελ αλόης;

Το τζελ από αλόη διατίθεται σε φαρμακεία, καταστήματα με φυσικά προϊόντα. Επιλέξτε προϊόντα που περιέχουν πάνω από 90% της αλόης και ελάχιστο αριθμό πρόσθετων ουσιών. Αυτό κάνει το φυσικό προϊόν διαφορετικό από άλλα.

Αλόη βέρα για πόση

Η αλόη μπορεί να ληφθεί και εσωτερικά – μέσω πόσιμου τζελ ή χυμού αλόης. Είναι ένα νόστιμο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά ποτό. Επειδή ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, είναι η καλύτερη επιλογή το φθινόπωρο και το χειμώνα. Χάρη στις ισχυρές ιδιότητες καθαρισμού, σας βοηθά να χάσετε βάρος, να ρυθμίσετε τις πεπτικές διαδικασίες και να απομακρύνει τις τοξίνες. Επιπλέον, μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης και λιπιδίων στο αίμα, επομένως, ικανοποιεί τις ανάγκες διαβητικών και ασθενών με μεταβολικό σύνδρομο. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα ποτά με αλόη, σιγουρευτείτε ότι είναι φυσικά και χωρίς τεχνητά γλυκαντικά.

Τζελ αλόης – αντενδείξεις

Η κατανάλωση αλόης δεν συνιστάται για παιδιά κάτω των 12 ετών, θηλάζουσες και έγκυοι γυναίκες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *