Μαύρισμα ποδιών. Πώς να το κάνετε αποτελεσματικά στις καλοκαιρινές διακοπές;

Δημοσιεύτηκε στο Φροντίδα δέρματος Από Stylist

Συμβαίνει και σε σας για κάποιο λόγο τα πόδια σας να μην θέλουν να πάρουν μαύρισμα; Το πρόσωπο, τα χέρια και η πλάτη είναι καφέ-χρυσό, αλλά το χρώμα των ποδιών είναι ακριβώς το ίδιο όπως ήταν και το χειμώνα. Τί πρέπει να γίνει τότε; Πώς να αποκτήσετε ομοιόμορφο μαύριο σε ολόκληρο το σώμα; Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι χάρη στους οποίους το δέρμα του σώματός σας μπορεί να κερδίσει αυτό το ομοιόμορφο χρώμα. Ποιοι είναι αυτοί; Μάθετε πόσο εύκολο είναι.

Γιατί είναι καλό το μαύρισμα;

Το μαύρισμα μας κάνει να φαινόμαστε νεότεροι και πιο υγιείς. Η χρυσή σκιά τονώνει τους μυς μας, μας κάνει να φαινόμαστε πιο αδύνατοι και ενισχύει την ελκυστικότητά μας. Επιπλέον, αυτό το νέο χρώμα δέρματος ταιριάζει απόλυτα με τα καλοκαιρινά ρούχα: λευκά φορέματα, πολύχρωμες μπλούζες και χρυσά κοσμήματα. Αλλά ξέρατε ότι το μαύρισμα είναι μια φυσική προστασία από τον ήλιο και τους ερεθισμούς; Επιπλέον, βοηθά στην καταπολέμηση ορισμένων δερματικών παθήσεων, θεραπεύει την κατάθλιψη και επιταχύνει την παραγωγή βιταμίνης D στον οργανισμό μας.

Γιατί χρειάζεται περισσότερο χρόνο το δέρμα των ποδιών για να μαυρίσει;

Σίγουρα, είναι κοινό για τους περισσότερους από εμάς να μαυρίζουν τα χέρια, την πλάτη, το πρόσωπο και την κοιλιά, ενώ τα πόδια παραμένουν ανοιχτόχρωμα για τις επόμενες ημέρες. Συμβαίνει αυτό γιατί ο ήλιος χτυπά το πάνω μέρος του σώματος πρώτα. Επιπλέον, το δέρμα των ποδιών δεν παρουσιάζει σημαντική ποσότητα σμηγματογόνου βλενογόνου, εξ ου και η γρήγορη αφυδάτωσή του. Αξίζει επίσης να συνειδητοποιήσουμε ότι διαταράσσουμε το υδρολυτικό φράγμα όταν αποτριχώνουμε τα πόδια ή το ξεπλένουμε κατά τη διάρκεια του μπάνιου. Το δέρμα που έχει στερηθεί την προστατευτική επένδυση είναι δύσκολο να ενυδατωθεί και να μαυρίσει.

Αποτρίχωση και μαύρισμα

Για να κάνετε το μαύρισμα πιο επιτυχημένο, αφαιρέστε τις ανεπιθύμητες τρίχες. Ωστόσο, εάν το κάνετε αυτό πολύ συχνά ή αν αφαιρέσετε τις τρίχες ακατάλληλα, τότε θα είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσετε δυσκολίες με το να κάνετε τα πόδια σας να μαυρίσουν φυσικά. Για το λόγο αυτό, είναι καλύτερο να κάνετε αποτρίχωση την ημέρα πριν από την προγραμματισμένη ηλιοθεραπεία. Μπορείτε επίσης να πάτε για αποτρίχωση με λέιζερ, οικιακή συσκευή IPL, πάστα ζάχαρης, ζεστό/κρύο κερί, κρέμα ξυρίσματος ή κανονικό ξυράφι μίας χρήσης. Ανεξάρτητα από τα μέσα που έχετε επιλέξει, θυμηθείτε να ενυδατώνετε τα πόδια μόλις τελειώσετε τη διαδικασία. Λεία επιδερμίδα, χωρίς τρίχες, θα μαυρίσει πολύ ταχύτερα.

Αποτρίχωση βήμα-βήμα

Πώς να επιταχύνετε τη διαδικασία μαυρίσματος στα πόδια; Εφαρμόστε ένα scrub ή κάντε αποτρίχωση. Παρακάτω θα βρείτε οδηγίες και μερικές συμβουλές που θα σας καθοδηγήσουν για να επιτύχετε έναν από τους καλοκαιρινούς σας στόχους – τέλεια μαυρισμένα πόδια.

  1. Πριν από την αποτρίχωση, κάντε μπάνιο ή μουλιάστε τα πόδια σας σε ζεστό νερό. Εφαρμόστε το scrub που αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και βοηθά να απαλλαγείτε από τις εσωτερικές τρίχες.
  2. Στη συνέχεια, εφαρμόστε μια κρέμα ξυρίσματος και συνεχίστε να αφαιρείτε τις ανεπιθύμητες τρίχες. Εάν σας έχει τελειώσει το προϊόν ξυρίσματος, επιλέξτε ένα μαλακτικό μαλλιών, κρεμώδες αφρόλουτρο ή άλλο παρόμοιο προϊόν που θα σας βοηθήσει να γλιστράτε το ξυράφι εύκολα.
  3. Χρησιμοποιήστε ένα νέο ξυράφι μετά από κάθε ξύρισμα. Αν δεν έχετε τέτοια δυνατότητα, απολυμάνετε με ακρίβεια τις λεπίδες. Επίσης, μην ξεχνάτε να μην μοιράζεστε τα ξυράφια σας με άλλους ανθρώπους – είναι πολύ εύκολο να μολυνθείτε από τη μετάδοση βακτηρίων.
  4. Όταν γίνει το ξύρισμα, εφαρμόστε το προϊόν που καταπραΰνει τους ερεθισμούς.

Πώς να ετοιμάσετε τα πόδια σας για το μαύρισμα;

Όπως προαναφέρθηκε, η ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας. Το καλά ενυδατωμένο δέρμα παίρνει μαύρισμα πιο γρήγορα και είναι λιγότερο επιρρεπές σε ερεθισμούς. Επομένως, όταν το καλοκαίρι πρόκειται να ξεκινήσει και προγραμματίζετε τις καλοκαιρινές διακοπές σας, συνεχίστε να αναπληρώνετε το δέρμα σας με νερό καθημερινά. Επιπλέον, σε περίπου 30 λεπτά πριν από την ηλιοθεραπεία, εφαρμόστε αντηλιακό. Θυμηθείτε, να εφαρμόσετε ξανά το φίλτρο UV κάθε ώρα. Αν σκοπεύετε να περάσετε τον ελεύθερο χρόνο ενεργητικά αντί να κάθεστε στην παραλία, μπορείτε να επιλέξετε μία κρέμα SPF 20.

Πώς να μαυρίσετε στα πόδια – χρήσιμες συμβουλές

Πρώτα απ’ όλα, αρχίστε το μαύρισμα από τα μέρη του σώματος που αντιδρούν στον ήλιο το λιγότερο. Εάν γίνονται καφέ τελευταία, χρησιμοποιήστε το ακόλουθο τέχνασμα – εκθέστε τα στον ήλιο πρώτα. Δεύτερον, μην ξυρίζετε τα πόδια σας κάθε μέρα, ακόμα και αν εντοπίσετε μικροσκοπικές τρίχες. Χάρη σε αυτό τα πόδια σας θα μαυρίσουν γρηγορότερα και οι τρίχες θα ξανοίξουν λόγω του ήλιου και θα φάινονται λιγότερο. Τρίτον, συνεχίστε να αναπληρώνετε το δέρμα σας με νερό πριν και μετά την ηλιοθεραπεία. Στην τελική, το καλά ενυδατωμένο δέρμα μαυρίζει σημαντικά γρηγορότερα. Τέταρτον, χρησιμοποιήστε διάφορα αντηλιακά για διαφορετικά μέρη του σώματος. Για να το ξεκαθαρίσουμε αυτό, χρησιμοποιήστε μια κρέμα με τη χαμηλότερη συγκέντρωση SPF στα πόδια σας, ενώ καλύψτε τα υπόλοιπα μέρη του σώματός σας με υψηλότερο SPF. Πέμπτον, τοποθετήστε το σώμα σας κάθετα στον ήλιο, διότι με αυτόν τον τρόπο θα πάρετε μαύρισμα πιο γρήγορα. Γυρίστε το σώμα σας πίσω/μπροστά κάθε μισή ώρα. Έκτον, το μαύρισμα σας θα είναι πιο ομοιόμορφο και ανθεκτικό εάν το μαυρίσετε ενώ κάνετε αθλήματα, μια βόλτα ή άλλη σωματική δραστηριότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *