Πόσα καλλυντικά χρώματος και ομορφιάς πρέπει να χρησιμοποιούμε

Δημοσιεύτηκε στο Νέα Από Stylist

Είναι προφανές ότι οι γυναίκες αγαπούν τα καλλυντικά. Έχουν την τάση να κάνουν μία μία βόλτα στα μαγαζιά όταν ανακοινώνονται οι εκπτώσεις ή να ψάχνουν για blogs που έχουν να κάνουν με ομορφιά, απλά και μόνο επειδή οι γυναίκες θέλουν να φαίνονται εκθαμβωτικές. Τι κάνουν όμως για να επιτύχουν τον στόχο τους; Συνήθως βάζουν στο πρόσωπό τους πολλά καλλυντικά μακιγιάζ και καλλυντικά που έχουν σχεδιαστεί για να φροντίζουν το δέρμα. Το ίδιο ακριβώς κάνουν και στα μαλλιά και το σώμα τους. Κάνετε και εσείς το ίδιο; Δεν χρειάζεται να σας θυμίσω την ρουτίνα που ακολουθείτε κάθε πρωί και βράδυ. Σηκώνεστε νωρίς, ώστε να βάλετε τονωτική lotion ή πλένετε το πρόσωπο σας με σαπούνι gel η αφρό. Μετά βάζετε ενυδατική, ματ ή αντιρυτιδική κρέμα. Αλλά είναι το make που σας προκαλεί την περισσότερη ζαλάδα. Έχετε μετρήσει ποτέ τα καλλυντικά που βάζετε στο πρόσωπό σας; Εάν όχι, ας το κάνουμε τώρα. Οι Bloggers και οι make-up artists συχνά δημοσιεύουν οδηγούς για να σας δείξουν πώς να εφαρμόζετε σωστά το make up. Πόσα προϊόντα χρησιμοποιούν; Ας ξεκινήσουμε από την αρχή. Ένα σπρει δροσιάς, ένα make up primer, βάση, σκιές, eyeliner, πούδρα, ρουζ ή bronzer, μολύβι χειλιών, κραγιόν ή lipgloss, μάσκαρα και μολύβι για τα φρύδια. Ξεχάσαμε κάτι; Σίγουρα θα μπορούσαμε να βάλουμε και άλλα στην λίστα. Και τώρα σκεφτείτε όλα τα απλικατέρ που χρειάζεστε για να βάλετε όλα αυτά τα προϊόντα. Το ίδιο συμβαίνει πάνω κάτω και με την φροντίδα των μαλλιών και του σώματός σας. Χρειαζόμαστε ένα shower gel, peeling σώματος, ενυδατικό balm, κρέμα χεριών και ποδιών, σαμπουάν, μαλακτικό, καλλυντικό για τις άκρες των μαλλιών, μάσκα, βαφές. Και για μία ακόμα φορά είναι αδύνατο να μετρήσουμε όλα τα καλλυντικά που χρησιμοποιούνται.

Εάν ψάχνετε στο Internet για να διαβάσετε τα blogs όσων είναι εθισμένες με την ομορφιά , σίγουρα έχετε παρατηρήσει ότι έχουν στην κατοχή τους τεράστιες ποσότητες καλλυντικών. Κάποιες φορές, από ότι φαίνεται, υπάρχει αρκετός χώρος για αυτά στο μπάνιο μια γυναίκας ή στην τσάντα της. Κάποιες γυναίκες αγοράζουν καλλυντικά με το κιλό, για παράδειγμα, δύο κρέμες προσώπου, μία για το άρωμα και μία για το χρώμα. Αυτές οι γυναίκες ελέγχουν, συγκρίνουν και αγοράζουν τα καλύτερα καλλυντικά όλων των εποχών. Με λίγα λόγια έχουν μάτια μόνο για τα καλλυντικά.basemakeup

Αλλά χρειαζόμαστε όντως τόσα πολλά καλλυντικά; Σκεφτείτε για λίγο. Βάζετε στο πρόσωπό σας πολλές στρώσεις καλλυντικών χρώματος και φροντίδας. Με αυτόν τον τρόπο δεν αφήνετε το δέρμα σας να αναπνεύσει. Με τις λιπαρές κρέμες και τις βάσεις, φράζετε τους πόρους και, δοκιμάζοντας καινούργια προϊόντα, εκθέτετε το δέρμα σας σε ερεθισμούς. Χρησιμοποιώντας επιθετικά προϊόντα αφαίρεσης make-up μπορείτε να προκαλέσετε μεγάλη ζημιά στο δέρμα σας. Ίσως, θα ήταν καλύτερο να μειώσετε τον αριθμό των καλλυντικών, για να έχετε πιο όμορφο και υγιές δέρμα. Σε αυτή την περίπτωση, το λιγότερο όντως είναι το καλύτερο. Εμπιστευτείτε την ποιότητα. Προσαρμόστε τα καλλυντικά στις ανάγκες του δέρματός σας. Τα κατάλληλα προϊόντα είναι αυτά που φτιάχνονται από φυσικά προϊόντα και είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία. Βάλτε την τσάντα του make-up σας σε τάξη. Πετάξτε όλα τα ληγμένα προϊόντα και όσα δεν δούλεψαν καλά με το δέρμα σας απλά δώστε τα σε φίλους ή συγγενείς. Άλλωστε, όσα λιγότερα καλλυντικά παίρνετε τόσο περισσότερα χρήματα εξοικονομείτε. Δεν θα σας ευγνωμονεί μόνο το πορτοφόλι σας αλλά και το δέρμα σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *