Φροντίδα του δέρματος στο σπίτι: Προσωπικές ρουτίνες

Δημοσιεύτηκε στο FACE SERUM Από Stylist

Η περιποίηση της επιδερμίδας μπορεί να φαίνεται σαν μια πολύπλοκη διαδικασία, αλλά αυτό δεν θα έπρεπε να σας αποθαρρύνει. Το να έχετε λαμπερή, υγιή επιδερμίδα δεν απαιτεί ακριβά προϊόντα ή περίπλοκες διαδικασίες. Εδώ θα σας παρουσιάσουμε μερικές απλές ρουτίνες φροντίδας της επιδερμίδας που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι με φυσικά προϊόντα και υλικά.

Τα βασικά βήματα της φροντίδας του δέρματος

Πριν να μπούμε στις λεπτομέρειες, ας δούμε τα τέσσερα βασικά βήματα που είναι κοινά σε κάθε ρουτίνα φροντίδας της επιδερμίδας:

  1. Καθαρισμός
  2. Τόνωση
  3. Ενυδάτωση
  4. Προστασία

Καθαρισμός

Αυτός είναι ο πρώτος και πιο σημαντικός βήμα σε κάθε ρουτίνα περιποίησης του δέρματος. Με τη βοήθεια ενός καθαριστικού προϊόντος, αφαιρούμε τις ακαθαρσίες, τη λιπαρότητα και τα υπολείμματα μακιγιάζ από την επιδερμίδα μας. Προτιμήστε φυσικά καθαριστικά, όπως ο σαπούνης με βάση το ελαιόλαδο ή το γάλα.

Τόνωση

Ο τονωτικός είναι ένα προϊόν που επαναφέρει το φυσικό pH του δέρματος μετά τον καθαρισμό. Μπορείτε να φτιάξετε τον δικό σας τονωτικό με απλά υλικά, όπως άνθη χαμομηλιού, ροδόνερο και αιθέριο έλαιο τσαγιού.

Ενυδάτωση

Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη για να κρατήσετε το δέρμα σας ελαστικό και υγιές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ενυδατικές κρέμες, ορούς ή μάσκες προσώπου. Για έναν πιο φυσικό τρόπο, δοκιμάστε ενυδατικά υλικά όπως λάδι καρύδας, γιαούρτι ή μέλι.

Προστασία

Τέλος, μην ξεχνάτε την προστασία από την UV ακτινοβολία. Επιλέξτε προϊόντα με SPF ή φορέστε καπέλο και γυαλιά ηλίου όταν βγαίνετε έξω στον ήλιο.

Έναρξη της προσωπικής σας ρουτίνας

Αρχίστε από απλές ρουτίνες και σταδιακά προσθέστε περισσότερα βήματα ή προϊόντα αναλόγως των αναγκών της επιδερμίδας σας. Το σημαντικότερο είναι να είστε συνεπείς και να φροντίζετε την επιδερμίδα σας καθημερινά. Ακόμη και μερικές λίγες αλλαγές στη ρουτίνα σας, μπορείτε να δείτε σημαντικές βελτιώσεις στην υγεία και την εμφάνιση του δέρματός σας.