Αποφυγή κοινών προβλημάτων δέρματος

Δημοσιεύτηκε στο FACE SERUM Από Stylist

Το δέρμα σας είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος σας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να το διατηρείτε υγιές. ΩΣτοσο, μπορνούν να συμβούν πολλά προβλήματα δέρματος. Ευτυχώς, τα περισσότερα από αυτά είναι αποφεύξιμα. Αυτό το blog θα σας μεταδώσει πληροφορίες σχετικά με τα κοινά προβλήματα του δέρματος και πώς να τα αποφύγετε.

Ακμή

Η ακμή είναι πιθανώς το πιο συχνά εμφανιζόμενο πρόβλημα δέρματος. Υπάρχουν πολλές αιτίες για την ακμή, αλλά συχνά συμβαίνει λόγω της ανεπαρκούς καθαριότητας του δέρματος. Για να την αποφύγετε, πλύνετε το πρόσωπό σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, αποφύγετε τη λιπαρή τροφή και διατηρήστε το δέρμα σας υδατωμένο.

Ξηρό δέρμα

Το ξηρό δέρμα μπορεί να συμβεί όταν το δέρμα σας δεν διατηρεί αρκετή υγρασία. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φαγούρα, ερεθισμό και σκασίματα. Για να το αποφύγετε, χρησιμοποιήστε ένα υγραντικό κρεμα ή λάδι καθημερινά και ελαχιστοποιήστε τη χρήση ζεστού νερού κατά το ντους.

Ψωρίαση

Η ψωρίαση είναι μια κατάσταση που προκαλεί την ανάπτυξη κόκκινων, κνησμού και κλίμακων στο δέρμα. Δεν βρίσκεται στον έλεγχό σας για να την προκαλέσετε, αλλά μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τα συμπτώματα μέσω της σωστής περιποίησης του δέρματος. Αυτό μπορεί να σημαίνει να πάρετε φάρμακα που σας συνταγογραφεί ο γιατρός σας, να αποφεύγετε τους παράγοντες που προκαλούν τα σπάσματα και να κάνετε τακτική άσκηση.

Ελλοιωμένοι πόροι

Γεμάτοι ή ελλοιωμένοι πόροι μπορεί να οδηγήσουν σε σπυράκια και σμήγματα. Οι συχνές αιτίες γι’αυτό περιλαμβάνουν μη καθαρό δέρμα, την υπερβολική παραγωγή σμήγματος και την αλλαγή των ορμονών. Η κανονική καθαριότητα, η εξυγίανση και καλή διατροφή όλα μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη αυτού του προβλήματος δέρματος.

Καρκίνος του δέρματος

Ο καρκίνος του δέρματος είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα δέρματος, αλλά είναι επίσης αποφεύξιμος. Η αποφυγή της υπερβολικής έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία, η προσέλευση σε τακτικούς ελέγχους δέρματος και η γνώση της ιστορίας καρκίνου της οικογένειας σας, όλα μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη αυτής της ασθένειας.

Η περίθαλψη του δέρματος σας δεν πρέπει να είναι δύσκολη ή επείγουσα διαδικασία. Με μερικά απλά βήματα, μπορείτε να αποφύγετε τα περισσότερα κοινά προβλήματα δέρματος. Η σωστή περίθαλψη του δέρματός σας και η συνεργασία με έναν δερματολόγος, μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το δέρμα σας ένας καθρέφτης υγείας και ευεξίας.