Συμβουλές για τη διατήρηση των νυχιών μανικιούρ

Δημοσιεύτηκε στο FACE SERUM Από Stylist

Τα ωραία νύχια δεν είναι μόνο ζήτημα εμφάνισης. Έχουν να κάνουν επίσης με τη γενική υγεία. Η περιποίηση των νυχιών πρέπει να είναι μέρος της καθημερινής ρουτίνας υγιεινής. Εδώ θα δώσουμε κάποιες συμβουλές για να διατηρήσετε τα νύχια σας υγιεινά και όμορφα.

Το νερό είναι το «εχθρό» του μανικιούρ

Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα στη διατήρηση του μανικιούρ σας είναι να προστατεύετε τα νύχια σας από το νερό. Το πλύσιμο των πιάτων ή το καθαρισμό του σπιτιού χωρίς γάντια μπορεί να καταστρέψει το μανικιούρ σας. Αν θέλετε να διατηρήσετε το λάμψη και τη διάρκεια του μανικιούρ σας, τότε θα πρέπει να φοράτε γάντια όταν εκτελείτε αυτές τις εργασίες.

Χρησιμοποιήστε προστατευτικά νυχιών

Μια καλή συνταγή για τη διατήρηση των νυχιών σας, είναι η χρήση ενός προστατευτικού νυχιών. Αυτό μπορεί να είναι ένα προϊόν που εφαρμόζεται πάνω από το βερνίκι νυχιών για να παρέχει μια διάφανη, προστατευτική στρώση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το base coat και το top coat που προσφέρουν επιπλέον προστασία.

Κρατήστε τα νύχια σας κομμένα και καθαρά

Το κράτημα των νυχιών σας κομμένα και καθαρά είναι άλλος ένας τρόπος για να διατηρήσετε το μανικιούρ σας. Επιπλέον, η περιποίηση των νυχιών σας είναι σημαντική για την πρόληψη της ανάπτυξης μικροοργανισμών και την αποφυγή των λοιμώξεων. Χρησιμοποιήστε ένα απαλό αποστειρωμένο εργαλείο για την περιποίηση των νυχιών σας και πάντα να ξεπλένετε καλά τα χέρια σας μετά την περιποίηση των νυχιών σας.

Αποφύγετε τις σκληρές λίμες

Οι σκληρές λίμες μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στα νύχια σας, ιδιαίτερα αν τις χρησιμοποιήσετε συχνά ή με μεγάλη πίεση. Επιλέξτε μια απαλή λίμα, όπως μια λίμα κρυστάλλου ή κεραμική, και χρησιμοποιήστε την με απαλές, ομαλές κινήσεις.

Ενυδατώνετε τα νύχια σας τακτικά

Τέλος, ακόμα ένας σημαντικός τρόπος για να διατηρήσετε τα νύχια σας υγιεινά και όμορφα είναι η ενυδάτωση. Χρησιμοποιήστε ένα ενυδατικό λάδι ή κρέμα για τα νύχια σας και τα δέρματα σας καθημερινά. Γι αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά προϊόντα περιποίησης νυχιών ή φυσικά έλαια, όπως το έλαιο αμυγδάλου.

Εξασφαλίστε την υγεία των νυχιών σας και δώστε τους επιπλέον αίγλη παρακολουθώντας αυτές τις συμβουλές. Η εμφάνιση και η υγεία των νυχιών σας είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη γενική σας υγεία, οπότε ξεκινήστε να τις προσέχετε σήμερα!