Πώς να προστατέψετε τα μαλλιά σας από τις διαδραστικές επιδράσεις

Δημοσιεύτηκε στο FACE SERUM Από Stylist

Τα μαλλιά σας είναι το ένδοξο στέμμα που φοράτε καθημερινά. Όμως, κάθε μέρα αντιμετωπίζετε μια πληθώρα από στοιχεία που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στα μαλλιά σας, από την πολύ έντονη ηλιοφάνεια έως την υπερβολική υγρασία. Αν μάθουμε πώς να προστατεύουμε τα μαλλιά μας από αυτές τις συνθήκες, θα είμαστε σε θέση να διατηρήσουμε την υγεία και την λάμψη των μαλλιών μας.

Προστασία από τον Ήλιο

Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να ξηραίνει τα μαλλιά και να τα καθιστά θαμπά και βαριά. Χρησιμοποιήστε ένα καπέλο ή ένα μαντήλι για την κεφαλή για να προστατεύσετε τα μαλλιά σας όταν εκτίθεστε στον ήλιο για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Επιπλέον, συζητήστε με τον κομμωτή σας για τη χρήση προϊόντων που περιέχουν UV λίπη και πρωτεΐνες σιταριού για να προστατεύσουν τα μαλλιά σας από την έντονη ηλιακή ακτινοβολία.

Προστασία από την Υγρασία

Η υπερβολική υγρασία μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας φριζαρισμένα και δύσχειρα. Χρησιμοποιήστε προϊόντα μαλλιών που περιέχουν σιλικόνη για να μειώσετε το φριζάρισμα. Αυτά τα προϊόντα επίσης διατηρούν την υγρασία μακριά από τα μαλλιά, αυξάνοντας τη λάμψη και την απαλότητά τους.

Προστασία από τον Άνεμο

Όπως και η ηλιοφάνεια, ο άνεμος μπορεί να ξηραίνει τα μαλλιά. Συνηθίζετε να προστατεύετε τα μαλλιά σας από τον άνεμο με τη χρήση καπέλου ή μαντηλιού για την κεφαλή. Επιπλέον, η χρήση μαλακτικής κρέμας κατά το λούσιμο των μαλλιών σας μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της υγρασίας που αφαιρεί ο αέρας.

Προστασία από την Κρύα Συνθήκη

Το κρύο μπορεί να δημιουργήσει τρίχες που είναι ξηρές, εύθραυστες και προεκτεθειμένες στη ζημιά. Για την προστασία των μαλλιών σας από τις χαμηλές θερμοκρασίες, φορέστε ένα καπέλο ή κασκόλ που καλύπτει τα μαλλιά σας όταν βρίσκεστε έξω. Επιπλέον, περιορίστε τη χρήση θερμότητας στα μαλλιά σας, όπως ξεραίνοντας τα με πιστολάκι θερμότητας ή χρησιμοποιώντας εργαλεία στυλ.

Συμπέρασμα

Η προστασία των μαλλιών σας από τα στοιχεία δεν είναι πάντα εύκολη, αλλά είναι σίγουρα δυνατή. Χρησιμοποιείστε τα διάφορα προϊόντα προστασίας των μαλλιών που είναι διαθέσιμα στην αγορά και ακολουθείστε τις παραπάνω συμβουλές για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή, λαμπερά, και προστατευμένα από τις διαδραστικές επιδράσεις.