Σωστή Εφαρμογή Βερνικιού Νυχιών: Μύθοι, Συμβουλές και Τεχνικές

Δημοσιεύτηκε στο FACE SERUM Από Stylist

Proper Nail Polish Application

Η εφαρμογή βερνικιού νυχιών φαίνεται εύκολη στην αρχή, αλλά απαιτεί μερική δεξιοτεχνία για να επιτευχθεί το ιδανικό αποτέλεσμα. Η σωστή εφαρμογή του βερνικιού νυχιών είναι το κλειδί για τη διαρκή και άψογη εμφάνιση των νυχιών σας. Στη συνέχεια, θα εξετάσουμε με λεπτομέρεια κάποια βασικά βήματα για τη σωστή εφαρμογή του βερνικιού νυχιών, καθώς και κάποιους μύθους που τριγυρνούν γύρω από αυτό το θέμα.

Εφαρμογή Βερνικιού Νυχιών: Τα Βήματα για την Επίτευξη Τέλειων Νυχιών

  1. Προετοιμασία των νυχιών: Πρώτα πρέπει να καθαρίσετε καλά τα νύχια σας. Αφαιρέστε τυχόν ίχνη βερνικιού με έναν αφαιρετή βερνικιού νυχιών και στη συνέχεια τρίψτε τα νύχια σας με σαπούνι και νερό για την αφαίρεση λιπαρότητας. Αυτό θα διασφαλίσει οτι το βερνίκι θα προσκολληθεί ιδανικά.
  2. Εφαρμογή βάσης: Η εφαρμογή μιας βάσης είναι ένα βήμα που πολλοί παραβλέπουν, αλλά είναι κρίσιμης σημασίας. Η βάση όχι μόνο προστατεύει τα νύχια από την πιθανή βλάβη από το χρώμα, αλλά επίσης βοηθά στην ομαλή και ομοιόμορφη εφαρμογή του βερνικιού.
  3. Εφαρμογή βερνικιού Νυχιών: Πάντα εφαρμόστε το βερνίκι σε δύο στρώσεις. Η πρώτη στρώση δεν πρέπει να είναι πολύ παχιά, αλλά αρκετά ώστε να καλύψει καλά το νύχι. Αφήστε την πρώτη στρώση να στεγνώσει πριν βάλετε τη δεύτερη.
  4. Εφαρμογή τοπ : Ολοκληρώστε τη διαδικασία εφαρμογής του βερνικιού εφαρμόζοντας ένα τοπ. Αυτή η τελευταία στρώση όχι μόνο προσφέρει λάμψη, αλλά επίσης διασφαλίζει τη διαρκή και σταθερή παραμονή του βερνικιού στα νύχια.

Μύθοι για την Εφαρμογή Βερνικιού Νυχιών

Όπως με τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, υπάρχουν ορισμένοι μύθοι γύρω από την εφαρμογή βερνικιού νυχιών. Διαλύουμε τους τρεις συνηθέστερους:

  • Είναι καλύτερο να βάλετε βερνίκι με σκληρό πινέλο: Επιτρέψτε μας να ξεκαθαρίσουμε ότι το πινέλο δεν επηρεάζει την ικανότητα του βερνικιού να καλύψει το νύχι. Η τεχνική εφαρμογής είναι που μετράει περισσότερο. Το πινέλο πρέπει να απλώνεται καλά το χρώμα, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρό είναι.
  • Μπορείτε να προσθέσετε βερνίκι νυχιών για να διορθώσετε όλες τις ατέλειες: Δυστυχώς, το βερνίκι νυχιών δεν μπορεί να καλύψει όλες τις ατέλειες των νυχιών. Αν οι ατέλειες είναι μεγάλου βάθους, το βερνίκι θα τονίσει μάλλον τις ατέλειες παρά να τις καλύψει.
  • Το βερνίκι νυχιών μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες: Στην πραγματικότητα, το απλό βερνίκι νυχιών κρατάει μια με πέντε ημέρες. Προέλευση αυτού του μύθου λογικά είναι το gel βερνίκι, που με σωστή εφαρμογή μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες.

Μερικές Τελικές Συμβουλές

Εδώ είναι μερικές τελικές συμβουλές για να διασφαλίσετε μια τέλεια εφαρμογή βερνικιού:

  • Εξασφαλίστε ότι έχετε αρκετό χρόνο για να αφήσετε το βερνίκι να στεγνώσει καλά πριν κάνετε οτιδήποτε που μπορεί να το χαλάσει.
  • Αν χρησιμοποιείτε ένα πολύ ανοιχτόχρωμο βερνίκι, μπορεί να χρειαστεί να εφαρμόσετε τρεις στρώσεις για να καλύψετε πλήρως το νύχι.
  • Εφαρμόστε το βερνίκι σε φως καλό, ώστε να μπορείτε να δείτε καλά.

Με τις σωστές τεχνικές και προετοιμασία, οποιοσδήποτε μπορεί να εφαρμόσει βερνίκι νυχιών ως επαγγελματίας. Ευχόμαστε άψογα, όμορφα νύχια σε όλους!