Συχνά Λάθη που Πρέπει να Αποφεύγετε Όταν Εφαρμόζετε Βλεφαρίδες

Δημοσιεύτηκε στο FACE SERUM Από Stylist

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί τα επαγγελματικά εφαρμοσμένα βλεφαρίδες διαρκούν περισσότερο από αυτά που εφαρμόζετε στο σπίτι; Το μυστικό είναι να αποφεύγετε τα συνηθέστατα λάθη που μπορεί να κάνετε κατά την εφαρμογή των βλεφαρίδων.

Λάθος 1: Χρησιμοποίηση Πολλής Κόλλας

Το πρώτο και πιο συνηθισμένο λάθος είναι η χρήση πολλής κόλλας για τις βλεφαρίδες. Αν νομίζετε ότι όσο περισσότερη χρησιμοποιείτε, τόσο καλύτερη θα είναι η εφαρμογή, κάνετε λάθος. Αυτό θα κάνει την εφαρμογή πιο δύσκολη και θα μπορούσε να προκαλέσει πιθανή αλληλεπίδραση με τις βλεφαρίδες σας.

Λάθος 2: Μη Προσαρμογή των Βλεφαρίδων

Ένα άλλο συνηθισμένο λάθος είναι να μην προσαρμόσετε τις βλεφαρίδες στο σχήμα των ματιών σας. Το μέγεθος των βλεφαρίδων μπορεί να είναι πολύ μεγάλο για το μάτι σας. Γι’ αυτό, μετρήστε τις βλεφαρίδες σας πριν τις εφαρμόσετε και κόψτε το περιττό.

Λάθος 3: Μην Περιμένετε την Κόλλα να Ξεραθεί

Ένα τρίτο λάθος που συχνά γίνεται είναι να μην περιμένετε αρκετά μετά την εφαρμογή της κόλλας στις βλεφαρίδες προτού τις εφαρμόσετε στα μάτια. Είναι σημαντικό να αφήσετε την κόλλα να στεγνώσει λίγο πριν την εφαρμογή των βλεφαρίδων για να προσκολληθούν σωστά.

Λάθος 4: Μη Χρήση Ειδικού Καθαριστικού Βλεφαρίδων

Το τέταρτο λάθος είναι η μη χρήση ειδικού καθαριστικού βλεφαρίδων για την αφαίρεση των βλεφαρίδων. Το μακιγιάζ και η κόλλα μπορούν να βλάψουν τις φυσικές βλεφαρίδες σας αν δεν αφαιρεθούν σωστά. Επίσης, μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες ή λοιμώξεις.

Λάθος 5: Επαναχρησιμοποιώντας τα Βλεφαρίδες για Πάνω από Έναν Μήνα

Το πέμπτο λάθος είναι η επαναχρησιμοποίηση των βλεφαρίδων για περισσότερο από έναν μήνα. Η ποιότητα των βλεφαρίδων μειώνεται με τη χρήση και τον χρόνο. Για να διατηρήσετε ένα φυσικό και υγιές αποτέλεσμα, είναι καλό να αντικαθιστάτε τις βλεφαρίδες κάθε μήνα.

Λάθος 6: Πάνω από Ένα Ζευγάρι Βλεφαρίδες

Ως επί το πλείστον, μεγαλύτερο σφάλμα είναι το να εφαρμόζετε περισσότερα από ένα ζευγάρι βλεφαρίδες. Αυτό μπορεί να φαίνεται πιστευτό, αλλά όταν υπερβάλλετε, το αποτέλεσμα μπορεί να φαίνεται φυσικό και δεν θα λειτουργεί. Τραβήξτε πάντα προς τη φυσική ομορφιά σας, ακόμη και όταν χρησιμοποιείτε βλεφαρίδες.

Συμπερασματικά, η εφαρμογή των βλεφαρίδων μπορεί να είναι εύκολη και γρήγορη διαδικασία, αλλά απαιτεί προσοχή και πρακτική. Μην ξεχνάτε να αποφεύγετε τα λάθη που περιγράφονται παραπάνω για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Υπογράφει η Εύη Τζωρτζή