Απόφυγη Κοινων Δερματικών Προβλημάτων

Δημοσιεύτηκε στο FACE SERUM Από Stylist

Εισαγωγή

Η περιποίηση του δέρματος είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό μέρος της καθημερινής μας ρουτίνας. Διάφορα περιβαλλοντικά στοιχεία, καθώς και η γηραντική διαδικασία, μπορούν να επηρεάσουν το δέρμα μας και να προκαλέσουν διάφορα ανεπιθύμητα προβλήματα.

Τα πιο συνηθισμένα δερματικά προβλήματα

Ακμή

Η ακμή είναι διάφορες κοινές ανωμαλίες του δέρματος που προκαλούνται από την επίπονη παραγωγή σμήγματος και την ανεπαρκή απομάκρυνση νεκρών κυττάρων δέρματος. Η λύση του προβλήματος της ακμής περιλαμβάνει ποικιλόμορφες πρακτικές ορθής περιποίησης δέρματος, όπως η τακτική καθαριότητα και ο έλεγχος της κατάστασης της επιδερμίδας μας.

Εξάνθημα

Ένα εξάνθημα είναι ένας αόριστος όρος για την εμφάνιση ερεθισμένων, φλογερών πληγών στο δέρμα. Υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες για την εμφάνιση εξανθημάτων, περιλαμβανομένων των αλλεργιών, της επαφής με τοξικές ουσίες ή μιας ποικιλίας νοσημάτων. Το κλειδί για την αντιμετώπιση των εξανθημάτων είναι το να εξαρτηθεί από την αιτία τους.

Πώς να αποφεύγετε τα κοινά προβλήματα δέρματος

Με την περιποίηση του δέρματος δεν είναι μόνο ζήτημα καλής υγιείνης, αλλά και προσωπικής ευεξίας. Για να αποφευχθούν τα κοινά προβλήματα δέρματος, θα πρέπει να ακολουθείται μια συνεπής περιποίηση του δέρματος. Αυτό περιλαμβάνει την τακτική καθαριότητα, την ενυδάτωση, την προστασία από τον ήλιο και τον έλεγχο της διατροφής.

Η τακτική καθαριότητα του δέρματος πρέπει να περιλαμβάνει τόσο τη βαθιά καθαριότητα του εσωραϊκού δέρματος όσο και την επιφανειακή καθαριότητα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να πλένετε τον εαυτό σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα για να αφαιρέσετε τη βρωμιά και το σμήγμα από την επιφάνεια του δέρματός σας, ενώ και την απολέπιση του δέρματος μια ή δύο φορές την εβδομάδα για αφαίρεση των νεκρών κυττάρων.