Πώς να αναγεννήσετε το δέρμα και τα μαλλιά σας μετά το καλοκαίρι; Σωστή φροντίδα δέρματος και μαλλιών το φθινόπωρο

Δημοσιεύτηκε στο Φροντίδα δέρματος Από Stylist

Ενώ το σώμα και το μυαλό σας είναι σε καλή κατάσταση μετά από καλοκαιρινές διακοπές, η κατάσταση του δέρματος και των μαλλιών σας δεν είναι και η καλύτερη. Το δέρμα είναι ξηρό, παχύρευστο και στερείται ελαστικότητας, η επιδερμίδα αρχίζει να ξεφλουδίζει, το σώμα αποκτά γκριζωπό χρώμα και παρατηρείτε αποχρωματισμούς, σπασμένα τριχοειδή αγγεία και σημάδια μεταχρωματισμού. Με τη σειρά τους, τα μαλλιά είναι ξηρά και εύθραυστα. Ευτυχώς, αυτές οι αλλαγές μπορούν να αντιστραφούν. Μάθετε πώς θα πρέπει να είναι η φροντίδα των μαλλιών και του προσώπου σας μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και τι καλλυντικά φροντίδας θα βελτιώσουν την κατάστασή τους. Ανακαλύψτε τρόπους απολέπισης του δέρματος μετά το καλοκαίρι και αποκαταστήστε τη φυσική λάμψη και το υγιές χρώμα του.

Απολέπιση του δέρματος μετά το καλοκαίρι

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε μετά την επιστροφή από τις καλοκαιρινές σας διακοπές είναι να απολεπίσετε το δέρμα σας. Πολλές γυναίκες έχουν την τάση να το αποφεύγουν ανησυχώντας ότι το όμορφο μαύρισμα τους θα εξαφανιστεί πολύ γρήγορα. Επιπλέον, πολλές αποφασίζουν να πάνε σε ένα στούντιο μαυρίσματος για να διατηρήσουν το μαύρισμα ακόμα περισσότερο. Και οι δύο λύσεις δεν είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε στο δέρμα σας. Μετά από λίγες ημέρες, το δέρμα αρχίζει να ξεφλουδίζει, ως εκ τούτου, μαυρίζει άνισα και καταλήγετε με φωτεινότερα και πιο σκούρα σημεία. Επιπλέον, οι ακτίνες που εκπέμπονται από ένα κρεβάτι μαυρίσματος προκαλούν αυξημένη ξηρότητα της επιδερμίδας.

Επιπλέον, περιμένετε περίπου μία εβδομάδα μετά την επιστροφή από τις διακοπές σας πριν χρησιμοποιήσετε ένα scrub απολέπισης. Θα παρατηρήσετε ότι η επιδερμίδα απολεπίζεται πιο έντονα. Το scrub θα αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα από όλο το σώμα και, ως αποτέλεσμα, θα εξισορροπήσει το χρώμα του μαυρίσματός σας.

Καλλυντικά φροντίδας του δέρματος για χρήση μετά το καλοκαίρι

Τα καλλυντικά πρέπει να χρησιμοποιούνται δύο φορές την ημέρα: το πρωί και το βράδυ. Το πρωί, επιλέξτε ελαφριές ενυδατικές λοσιόν και τα καλλυντικά που χρησιμοποιείτε για τη νύχτα θα πρέπει να έχουν πλουσιότερη σύνθεση και παχύτερη συνεκτικότητα. Μια καλή λύση θα είναι να χρησιμοποιήσετε καλλυντικά έλαια ή παχιά και λιπαρά βάλσαμα. Αξίζει επίσης να χρησιμοποιηθούν καλλυντικά φαρμακείου επειδή είναι αφιερωμένα στο απαιτητικό και ερεθισμένο δέρμα.

Κατά τη διάρκεια μιας αναγεννητικής θεραπείας μετά το καλοκαίρι αποφύγετε τα ζεστά λουτρά και αν δεν μπορείτε να τους αντισταθείτε, χύστε μια χούφτα άλατος Νεκράς Θάλασσας στο νερό και ρίξτε λίγο ειδικό λάδι μπάνιου. Το αλάτι θα μαλακώσει το δέρμα και το λάδι θα το ενυδατώσει.

Φροντίδα μαλλιών μετά το καλοκαίρι

Οι ακτίνες UV εξασθενούν την κατάσταση των μαλλιών επειδή ανοίγουν τις κλίμακες και καταστρέφουν τις πρωτεΐνες στο φλοιώδες στρώμα τους. Ως αποτέλεσμα, η τρίχα γίνεται εύθραυστη και αδύναμη. Για να βελτιώσετε την κατάσταση και την εμφάνιση της τρίχας, εφαρμόστε μια εντατική μάσκα με θρεπτικά συστατικά τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Για ένα καλύτερο αποτέλεσμα, μπορείτε να τυλίξετε το κεφάλι σας με ένα πλαστικό σκουφάκι ντους και μια πετσέτα, χάρη στην οποία τα καλλυντικά συστατικά θα διεισδύσουν βαθύτερα. Στην περίπτωση των πολύ χαλασμένων μαλλιών, ενδείκνυται η σάουνα μαλλιών σε σαλόνι ομορφιάς. Η θεραπεία αποτελείται από την εφαρμογή ενός αναζωογονητικού σκευάσματος στα μαλλιά, το οποίο, λόγω του θερμού ατμού που εκπέμπεται από μια ειδική συσκευή, θα διεισδύσει στα μαλλιά και θα αποκαταστήσει τυχόν ζημιές.

Φροντίδα δέρματος μετά το καλοκαίρι

  • φροντίδα δέρματος μετά το καλοκαίρι – σπιτικές μέθοδοι
    Το δέρμα προσώπου χρειάζεται επίσης απολέπιση. Εάν είναι παχύρρευστο και ανθεκτικό στον ερεθισμό, μπορούν να χρησιμοποιηθούν χονδροειδείς φλούδες, αν είναι ευαίσθητο, πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη χρήση φλοιού ενζύμου. Επιπλέον, μια κρέμα ενυδάτωσης προσαρμοσμένη στον τύπο του δέρματος πρέπει να χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση και η κρέμα νυκτός πρέπει να εφαρμόζεται κάθε βράδυ πριν από τον ύπνο. Μόνο η κατάλληλη κρέμα νύχτας παρέχει επαρκή δόση θρεπτικών συστατικών σε ένα δέρμα που έχει εκτεθεί σε καυτή ηλιακή ακτινοβολία και ισχυρό αέρα. Αξίζει επίσης να σας προτείνουμε ενυδατικές και θρεπτικές μάσκες, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και κάθε 2-3 ημέρες μετά την επιστροφή στο σπίτι από τις διακοπές.
  • φροντίδα προσώπου μετά το καλοκαίρι – επαγγελματικές μέθοδοι
    Εάν η θεραπεία περιποίησης προσώπου στο σπίτι αποδειχθεί ανεπαρκής, μπορείτε να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια. Οι δερματολόγοι προσφέρουν πολλές θεραπείες που θα φέρουν ανακούφιση στο δέρμα που έχει γίνει ξηρό από τον ήλιο. Μία από αυτές είναι η μεσοθεραπεία, η οποία περιλαμβάνει την έγχυση ενός παρασκευάσματος βιταμινών κάτω από το δέρμα.
    Υπάρχουν πολλές ποικιλίες αυτής της θεραπείας, συμπεριλαμβανομένης της μεσοθεραπείας με τη χρήση του NCTF και της μεσοθεραπείας χωρίς βελόνα. Το NCTF είναι ένα σύγχρονο σύμπλεγμα βιταμινών, μικροστοιχείων, πεπτιδίων και αμινοξέων. Με τη σειρά της, η μεσοθεραπεία χωρίς βελόνα συνίσταται στην εισαγωγή ενός συμπλέγματος βιταμινών βαθιά κάτω από το δέρμα με τη βοήθεια ηλεκτρικού ρεύματος.

Αφαίρεση των αποχρωματισμών του δέρματος μετά το καλοκαίρι

Αφαίρεση των αποχρωματισμών του δέρματος μετά το καλοκαίρι – σπιτικές μεθόδοι

Η άμεση αιτία του αποχρωματισμού είναι η έκθεση στον ήλιο, και έμμεση – η χρήση ορμονικών φαρμάκων, ή αντιβιοτικών, η εγκυμοσύνη και κάποια καλλυντικά, τα συντηρητικά, οι βαφές και τα λίπη που περιέχονται σε αυτά. Υπό την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας, καθίστανται τοξικά για το δέρμα και αφήνουν σκοτεινά σημεία στην επιφάνειά του. Έτσι, ο αποχρωματισμός εμφανίζεται όταν μαυρίζουμε κατά τη διάρκεια της ορμονικής θεραπείας, λαμβάνοντας ορισμένα φάρμακα, ή κατά την εγκυμοσύνη και τη χρήση ορισμένων καλλυντικών.

Για να απαλλαγείτε από τον αποχρωματισμό, μπορείτε να υποβληθείτε σε θεραπεία λεύκανσης στο σπίτι. Οι ιδιότητες λεύκανσης παρέχονται από κρέμες με αρβουτίνη, λιποϊκό οξύ, αζελαϊκό ή φυτο-οξύ, όλα είναι διαθέσιμα στο φαρμακείο. Αυτοί οι τύποι καλλυντικών έχουν ένα απαλό απολεπιστικό αποτέλεσμα που αναστέλλει τη δραστηριότητα των κυττάρων που παράγουν χρωστική δέρματος (μελανοκύτταρα) και ενισχύουν την εξαφάνιση του αποχρωματισμού. Οι επιδράσεις είναι ορατές μόνο αν οι κρέμες που χρησιμοποιούνται για τη λεύκανση χρησιμοποιούνται τακτικά για αρκετούς διαδοχικούς μήνες. Ταυτόχρονα, ο ήλιος πρέπει να αποφευχθεί, διότι υπό την επιρροή του μπορεί να ανανεωθεί ο αποχρωματισμός.

Αφαίρεση των αποχρωματισμών του δέρματος μετά το καλοκαίρι – επαγγελματικές μέθοδοι

Οι σπιτικές θεραπείες για την απομάκρυνση των αποχρωματισμών του δέρματος δεν είναι τόσο αποτελεσματικές όσο οι θεραπείες που γίνονται από έναν δερματολόγο, ειδικά:

  • ένα glycopeel με την προσθήκη κιζικού οξέος,
  • peel αμυγδάλου, συνηθέστερα σε συνδυασμό με πογλυκολικό οξύ,
  • κίτρινο peel με ρετινοϊκό οξύ, αζελαϊκό οξύ και κιτρικό οξύ,
  • easy peel, δηλαδή peeling με τη χρήση τριχλωροοξικού οξέος,
  • μικροδερμίδωση, δηλαδή μηχανική απολέπιση της επιδερμίδας,
  • θεραπείες με τη χρήση λέιζερ ή IPL (Intensive Pulse Light).

Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, συνιστάται να επαναλαμβάνετε καθεμία από αυτές τις θεραπείες αρκετές φορές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *