Οι μέθοδοι που μπορείτε να εμπιστευτείτε για λαδωμένα μαλλιά

Δημοσιεύτηκε στο Νέα Από Stylist

Όταν τα μαλλιά λαδώνουν γρήγορα, αυτό σημαίνει ότι δεν δουλεύουν σωστά οι σμηγματογόνοι αδένες. Η αυξημένη ποσότητα σμήγματος δεν φαίνεται επειδή το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά γίνονται λαδωμένα και χάνουν τον όγκο τους. Κάποιοι από τους λόγους που μπορεί να προκαλούν την δυσλειτουργία των σμηγματογόνων αδένων είναι: στρες, ανθυγιεινή διατροφή, συχνές βαφές και υπερθέρμανση.

Πως μπορείτε να πλύνετε τα λαδωμένα μαλλιά; Αρχικά, πρέπει να επιλέξετε ένα σαμπουάν που είναι για αυτού του είδους τα μαλλιά. Πρέπει να χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες και αραιωμένο με νερό. Δεύτερον, ενώ πλένετε το κεφάλι σας, κάντε ελαφρύ μασάζ. Έτσι, θα απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και θα ενισχύσετε την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή. Τρίτον, τα μαλλιά πρέπει να ξεβγάζονται πολύ καλά. Για να το επιτύχετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιείτε νερό με εκχυλίσματα βοτάνων. Τέταρτον, πρέπει επίσης να εφαρμόζετε ένα μαλακτικό ειδικό για λαδωμένα μαλλιά μόνο στο μαλλιά και ποτέ στο τριχωτό της κεφαλής.

hair (12)

Πώς μπορείτε να στεγνώνετε τα λαδωμένα μαλλιά; Στραγγίξτε το νερό με μία πετσέτα. Εάν χρησιμοποιείτε μπιστολάκι, τότε κρατήστε το σε απόσταση 20 εκατοστών από το κεφάλι. Όταν τα στεγνώσετε, βάλτε το πιστολάκι να βγάλει για λίγη ώρα ψυχρό αέρα.

Πώς μπορείτε να δώσετε στυλ στα λαδωμένα μαλλιά; Τα καλύτερα αξεσουάρ για αυτού του είδους τα μαλλιά είναι οι χτένες και οι βούρτσες που είναι φτιαγμένες από φυσικά υλικά. Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα που μπορεί να φορτώσουν τα μαλλιά σας ή να αυξήσουν την παραγωγή σμήγματος. Επίσης δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε συσκευές ισιώματος ή για μπούκλες.

Πώς να φτιάξετε μία μάσκα από λεμόνι; Αναμείξτε 50 ml βραστού νερού με χυμό από μισό λεμόνι. Βάλτε την μάσκα στο τριχωτό της κεφαλής. Αυτού του είδους το χειροποίητο καλλυντικό μειώνει την παραγωγή σμήγματος, δίνει λίγο όγκο στα μαλλιά και τα κάνει πιο φωτεινά. Κάποιες ανεπιθύμητες αντιδράσεις μπορεί να είναι η ξηρότητα και οι ερεθισμοί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *